Na co zwracać uwagę przy rekrutacji programistów?

Rekrutacja specjalistów z branży IT, wbrew pozorom, nie sprowadza się jedynie do testów badających umiejętności techniczne kandydatów. Ich obowiązki często wykraczają poza standardowe prace programistyczne i przyjmują charakter konsultacji z klientami, szkolenia użytkowników czy zarządzania zespołem. Dlatego nasi Rekruterzy w równym stopniu zwracają uwagę na weryfikację kompetencji miękkich. Nawet jeśli zadania dotyczą samego programowania, do efektywnej współpracy z zespołem niezbędna jest komunikatywność, elastyczność oraz umiejętność pracy w grupie.

W trakcie procesu rekrutacyjnego weryfikujemy nie tylko kompetencje, ale także potrzeby i oczekiwania kandydatów, by wiedzieć, w jaki sposób współpraca z Team Connect może przynieść obustronne korzyści. Bardzo istotną, choć często pomijaną, kwestią jest dopasowanie kandydata i organizacji pod względem wartości. Taka zgodność potęguje poczucie więzi pracowników z firmą, co w efekcie może owocować długotrwałą współpracą.

Contact us

58 Wolodyjowskiego Street, 02-724 Warsaw, Poland