Rekrutacja IT – perspektywiczny biznes

Kryzys? Z pewnością nie w sektorze IT! Ten ma się dobrze nawet w dobie zastoju. Alarmujące w mediach informacje o zwolnieniach masowych nieczęsto dotyczą branży IT. Zapotrzebowanie na specjalistów wciąż utrzymuje się na wysokim poziomie i wiele wskazuje na to, że nie zmieni się to w najbliższym czasie. Coraz większą rolę zaczynają odgrywać firmy zewnętrzne specjalizujące się w rekrutacji specjalistów IT. Liczą się jednak tylko te, które robią to efektywnie. W Team Connect wiemy co jest kluczem do skutecznie przeprowadzonego procesu rekrutacyjnego. Po pierwsze, poznanie potrzeb klienta – profilu kompetencyjnego poszukiwanego pracownika, specyfiki projektów IT, warunków zatrudnienia etc. Po drugie, dobór odpowiednich metod i technik pozyskania oraz selekcji kandydatów, by móc zarekomendować najlepszych kandydatów klientowi. Ostatni etap rekrutacji to spotkania kandydatów z klientem i podjęcie decyzji o ewentualnej współpracy.

ul. Wołodyjowskiego 58, 02-724 Warszawa